Калоян Методиев Aмериканските власти арестуваха показно 21-годишния компютърен специалист Джак Тексейра

...
Калоян Методиев Aмериканските власти арестуваха показно 21-годишния компютърен специалист Джак Тексейра
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Радев и Стоянов да кажат - водили ли са разговори за даряване на Миг- 29 на Киев?

Калоян Методиев

 

Aмериканските управляващи арестуваха показно 21-годишния компютърен експерт Джак Тексейра от военновъздушните сили за теч на секретни военни документи.

Момчето, пристранено към видеоигрите, изключително след месеците изолираност по време на Ковид-пандемията, е живеело в обособен свят на секрети игрални стаи (групи затворени геймърски общности в интернет). Там точно пуска класифицирани документи от последните месеци. Качвал ги е и ги е коментирал с приятелите си.

В документите се визира и България: " На 23 февруари България изрази подготвеност да подари своята флотилия от изтребители МиГ-29 на Украйна… “

Ден преди ареста на Тексейра у нас прозвуча: " България в никакъв случай не е заявявала, че ще подарява самолети МиГ-29. Ясно би трябвало да си извършите извода какъв брой са достоверни самите документи и какъв брой са секретни (!!!). Най-вероятно са модифицирани документи (!!!) “. Думите са на служебния министър на защитата Митко Стоянов в отговор на журналистически въпрос за достоверността им (12.04).

Арестът е реалност. Течът на документи също. Коментират се от международни сили. Тепърва ще се обяснява въздействието на случилото се. Темата е с световен отзив. Но това са огромни работи.

 

Да се върнем на нашенските. В бързината, с цел да „ заметат “ думите си и да „ разкарат “ публицистите, от президентството позволиха следващата неточност.

Явно документите са достоверни, а не модифицирани. Явно има задържан за изнасянето им. Явно Митко Стоянов лъже българската общност. Явно би трябвало да се върнем на изходна точка и още веднъж да се питат Митко и президента: " Служебното държавно управление провеждало ли е диалози за даряване на своята флотилия от изтребители МиГ-29 на Украйна? “

И втори въпрос: Затова ли сваляха месеци наред постоянно определено държавно управление? Само преди месеци Митко пускаше в обществените мрежи отрязъци от документи, с цел да „ потвърждава “ експорт на оръжие за Украйна. Впоследствие се оказва, че изрезката е част от документ, публикуван половин година преди войната, от третото служебно държавно управление на Радев, и е за напълно друго нещо. Явно ще се продължава с едни и същи номера. Само че обстановката през днешния ден е друга.

Новото е, че този път не се лъже българското общество, а към този момент и света. Митко е един от 31-те министри на защитата на НАТО. В това си качество споделя, че друга страна членка е арестувала почтен човек и е подправяла документи. Това към този момент е диалог на друго равнище. И с други последици.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР